Beleef zelf de schoonheid en biodiversiteit op Landgoed De Groote Scheere

Landgoed De Groote Scheere is een historisch cultuurlandschap. Je kunt er al wandelend en fietsend genieten van een heel divers landschap. Landbouw, bos, singels en houtwallen wisselen elkaar af op het bijna 800 hectare grote landgoed. Je ziet er veel typische riet-gedekte boerderijen en andere streekeigen gebouwen.

Ondertussen is er hard gewerkt om de biodiversiteit te versterken. Door bijvoorbeeld kruiden- en bloemenranden aan te leggen rondom de landbouwgronden. Er wordt 20 ha grond niet bemest en er worden geen chemicaliën gebruikt. Bovendien wordt er minder gemaaid om zo bloemen en kruiden optimaal te laten groeien. Dat betekent naast meer voedsel voor vogels en insecten, ook meer schuilmogelijkheden. Wat is er mooier als je als wandelaar of fietser in een gebied komt waar zoveel soorten vogels, planten, bloemen en vlinders te vinden zijn?

Bewust omgaan met gericht natuurbeheer is daarom een win-win situatie. Mensen, dieren, planten; we worden er uiteindelijk allemaal beter van! Maar ga zelf eens kijken; het is er hartstikke mooi!